Ventilatie Mechelen

Ventilatie installeren in Mechelen?

Ventilatie en vochtbestrijding gaan hand in hand. Eenmaal aannemer Total Fix het vocht in de woning definitief heeft verwijderd, kunnen -indien gewenst- onze ventilatiedeskundigen een gepast ventilatie systeem installeren voor een gezond klimaat in uw woning.

Wat is ventileren?

Ventileren is verse lucht aanvoeren en 'vervuilde' binnenlucht evacueren. Een woning waar voortdurend voldoende verse lucht wordt aangevoerd, is een woning waar het gezond en aangenaam toeven is.

Onvoldoende zuurstofaanvoer maakt lucht immers muf, terwijl voldoende aanvoer van zuurstof de gezondheid van uw gezin ten goede komt. Bovendien vermindert een goede ventilatie de kans op geuren en allergie├źn en worden ook condensatie en schimmelvorming vermeden.

Mechanische ventilatie

Omdat bij nieuwbouw en moderne huizen quasi luchtdicht gebouwd wordt en dergelijke nieuwbouwwoningen dus goed geïsoleerd zijn, moeten het voorziene ventilatiesysteem hieraan aangepast worden. De plaatsing van ventilatieroosters is wettelijk verplicht bij nieuwbouw, maar als u dat wil, plaatsen wij ook een mechanisch ventilatie systeem dat in heel de woning vervuilde binnenlucht afzuigt en verse, zuurstofrijke lucht aanvoert.

Ventilatiesysemen: ventilatie Type C

Een ventilatiesysteem kan volledig natuurlijk zijn (ventilatiesysteem A), volledig mechanisch (systeem D) of een combinatie van beide (systeem B en C). Total Fix plaatst ventilatiesystemen van het type C in een brede regio rond Mechelen.

Bij een C ventilatiesysteem gebeurt de toevoer van verse lucht op natuurlijke wijze via toevoer roosters in vensters en/of muren. Een elektrische ventilator zorgt voor de mechanische afvoer van vervuilde lucht uit de natte ruimtes. De doorstroming van lucht verloopt via ventilatieroosters in binnendeuren of -muren of spleten onder de binnendeuren.

Info, prijs & offerte ventilatie installeren Mechelen

Interesse in (en/of nood aan) het plaatsen van een aangepaste ventilatie in Mechelen? Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden inzake ventileren, bekom een algemene indicatie van de kostprijs voor het installeren van een ventilatiesysteem en/of laat een gratis offerte op maat opstellen!

Info ventileren | Prijs ventilatie systeem type C | Offerte ventilatie installeren


Aannemer renovatiewerken Mechelen