Ventilatie

Vochtbestrijding en ventilatie gaan hand in hand. Eenmaal aannemer Total Fix uit Mechelen het vocht in uw woning definitief heeft verwijderd, kunnen onze specialisten -indien gewenst- een gepast ventilatie systeem installeren voor een gezond klimaat in uw woning.

Ventileren = verse lucht aanvoeren

Een woning waar voortdurend voldoende verse lucht wordt aangevoerd, is een woning waar het gezond en aangenaam toeven is.

Onvoldoende zuurstofaanvoer maakt lucht immers muf, terwijl voldoende aanvoer van zuurstof de gezondheid van uw gezin ten goede komt. Bovendien vermindert een goede ventilatie de kans op geuren en allergieën en worden ook condensatie en schimmelvorming vermeden.

Mechanische ventilatie

Omdat moderne huizen quasi luchtdicht en goed geïsoleerd worden, moeten het voorziene ventilatiesysteem hieraan aangepast worden. De plaatsing van ventilatieroosters is wettelijk verplicht bij nieuwbouw, maar als u dat wil, plaatsen wij ook een mechanisch ventilatie systeem dat in heel de woning vervuilde binnenlucht afzuigt en verse, zuurstofrijke lucht aanvoert.

Type C ventilatiesystemen

Een ventilatiesysteem kan volledig natuurlijk zijn (ventilatiesysteem A), volledig mechanisch (systeem D) of een combinatie van beide (systeem B en C). Total Fix plaatst ventilatiesystemen van het type C.

Bij een C ventilatiesysteem gebeurt de toevoer van verse lucht op natuurlijke wijze via toevoer roosters in vensters en/of muren. Een elektrische ventilator zorgt voor de mechanische afvoer van vervuilde lucht uit de natte ruimtes. De doorstroming van lucht verloopt via ventilatieroosters in binnendeuren of -muren of spleten onder de binnendeuren.

Info, prijs & offerte ventilatie

Interesse in (en/of nood aan) het plaatsen van een aangepaste ventilatie in huis of bedrijf? Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden inzake ventileren, bekom een algemene prijsindicatie voor het installeren van een ventilatiesysteem en/of laat een gratis offerte op maat opstellen!

Info ventileren | Prijs ventilatie systeem type C | Offerte ventilatie installeren